Blog ini adalah blog peribadi Miss Engineer. Segala yang ditulis dalam blog ini adalah pendapat penulis sendiri. Segala rujukan yang berkaitan akan dinyatakan (jika perlu). Penulisan dalam blog ini akan berubah-ubah mengikut situasi dan keperluan. Ada juga cerita santai tentang kehidupan penulis. Enjoy !

Jika ada salah silap harap dimaafkan. Semoga apa yang dikongsi dalam blog ini akan memberi manfaat pada semua pembaca.

27 January 2010

Mungkinkah ?


Hati ini mulai risau bila memikirkan cgpa ms graduation nanti. Setelah perkiraan dibuat, saya dapati yang saya tidak akan dapat mencapai cgpa 3.0 meskipun saya boleh memperolehi gpa 3.5 pd sem akhir ini. Huu...
Rasa terbayang-bayang saat konvo itu nanti reaksi mama dan abah bila dapat tahu saya grad dengan cgpa di bwh 3.0.
Apa-apa pun pasti ada hikmah disebalik semua ini.

Impian saya  masih nun jauh di langit.
Saya tidak mungkin akan mencapainya tanpa usaha gigih. Saya tetap tidak akan putus asa meskipun mereka kata impian saya tidak mungkin akan tercapai.
Saya memilihnya bukan kerana mahukan populariti, tapi saya hanya mahu memenuhi naluri diri buat masa ini.
Saya begitu meminati seni, terutamanya seni rekaan. reka-mereka ni memang minat saya.
Tapi tak termasuk mereka cerita yang boleh melaga-laga orang ya... Itu tolak tepi jauh-jauh sampai jatuh gaung.


Saya suka tulis puisi. Sebab tu saya digelar minah jiwang. Errr...
Kisah pula saya dengan gelaran tu.
Saya hanya ingin melakukan apa yang saya suka buat.
Saya harap suatu hari nanti, hobi ini akan menjadi kerjaya buat saya. AMIN...

Minat saya terhadap seni rekaan pakaian juga membuatkan hatiku melonjak-lonjak untuk membuka satu butik yang mempamerkan dan menjual pakaian rekaan sendiri. Berangan lagiiii...


Hobi dan minat saya memang jauh terpesong dari bidang yang saya belajar sekarang.
Tapi nak buat camno lagi. Hehehe...
Saya redha dengan segala ketentuan Ilahi. Insha'Allah saya tak menyesal menceburi bidang civil engineering ni. Saya akan guna segala ilmu yang dipelajari dengan sebaik-baiknya.




mungkinkah impian saya akan tercapai ??? 
Insya'Allah... Saya nyakin dengan keajaiban Ilahi.
(Tanya sendiri, jawab sendiri.)

4 comments :

  1. why people alwayz im for 3.0 cgpa hmmmmm ;)...msti la semua dah atas 3.0 at least kan hehe. tp CGPA sometimes is nothing ...im be fresh graduate last year and honestly my cgpa maybe lowest then u 2.69 and most of my frenzz pun lebih kurang jew cgpa hehe just chinise jew yang dapat 3.0 n above coz im stdy at the univercty with lots of chinise anyway ...ok lupakan pasal tue acctually bg saya kejer n gaji sometimes depands not only depands on ur cgpa its depand on ur self ..my frenz cgpa low than 2.5 even got a sallary hampir 3000 n my frenz adew yang 3.0 plak x adew rezeki dapat 2.3K something..some of the company ex sony are not looking for a person 3.o anyway they are looking for person with below than 3.0 dont ask me why but this is happend and that japanese based company but europe based company yaa they look for cgpa intel do so n lots more that just my opinion apew yang da lepas just forget it dont bother about ur last cgpa just got a good result for finals semester n reaaady for work anyway gud luck

    ReplyDelete
  2. thanx 4 your opinion... lega sikit bile bc komen awk tuh,,, thanx a lot..

    ReplyDelete
  3. ready for working dear..jom same2 mengejar impian..doa2 kan ye..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

TERIMA KASIH !



 

Copyright © 2014 HANIM MAHALI | Designed by @anneshah_