Blog ini adalah blog peribadi Miss Engineer. Segala yang ditulis dalam blog ini adalah pendapat penulis sendiri. Segala rujukan yang berkaitan akan dinyatakan (jika perlu). Penulisan dalam blog ini akan berubah-ubah mengikut situasi dan keperluan. Ada juga cerita santai tentang kehidupan penulis. Enjoy !

Jika ada salah silap harap dimaafkan. Semoga apa yang dikongsi dalam blog ini akan memberi manfaat pada semua pembaca.

10 March 2011

Hanim Mahali bakal Jurutera

Entri kali ini adalah untuk menyeru mana-mana syarikat yang mempunyai kekosongan jawatan Jurutera Awam untuk memanggil saya bekerja di sana. Nampak sangat terdesak. T_T

Hari hari tenung topi keselamatan warna putih dalam almari kaca. Dah rindu nak pakai topi keselamatan tu masuk tapak projek pembinaan. 

Sekejap pandang topi sekejap pandang handphone. Tak berbunyi-bunyi handphone. Parah sungguh penyakit, mengalahkan angau bercinta. #adeh



Semangat betol bakal jurutera ni.
Buat kerja bersungguh-sungguh.
Berpeluh-peluh badan mengangkat probe tu.




Warna kulit muka dah hampir sama dengan warna jalan tar. Nasiblah.... Dah memang kerja Jurutera Awam kena berhadapan dengan panas terik.

Andai saya tak dapat jadi Jurutera, akan saya abadikan gambar-gambar saya sebagai kenangan untuk anak cucu nanti. T_T

6 comments :

  1. come on, jgn putus harapan, buat solat dhuha, ada apply kat bahagian spa tak?

    ReplyDelete
  2. btw, kena yakin pd diri..kehkehkeh.. mcm best je jadi jurutera kan?

    ReplyDelete
  3. WAHHH HEBAT ARRRR HANIMMM... ISI SPA8 GAK TAU..

    ReplyDelete
  4. Dah apply SPA tapi masih belum ada rezeki lagi...

    Memang best jadi jurutera ni tapi masih belum ada rezekii lagi... #sabarjela


    Terima kasih semua. ^__^

    ReplyDelete
  5. rilek2 ade rezeki nanti ade r tu.. dulu pun same gak.. cari2 x dapat.. tapi dah sampai time, dapat gak =)

    ReplyDelete

TERIMA KASIH !



 

Copyright © 2014 HANIM MAHALI | Designed by @anneshah_