Blog ini adalah blog peribadi Miss Engineer. Segala yang ditulis dalam blog ini adalah pendapat penulis sendiri. Segala rujukan yang berkaitan akan dinyatakan (jika perlu). Penulisan dalam blog ini akan berubah-ubah mengikut situasi dan keperluan. Ada juga cerita santai tentang kehidupan penulis. Enjoy !

Jika ada salah silap harap dimaafkan. Semoga apa yang dikongsi dalam blog ini akan memberi manfaat pada semua pembaca.

31 March 2013

Hindari kecurangan


Setiap orang mempunyai sejarah silam masing-masing. Sejarah yang buat saya rasa nak kembali ke masa lalu dan padamkannya. Sejarah tentang tersalah cinta. YES! Tersalah cinta sebab mencintai seseorang yang tidak halal untuk diri sendiri. Cinta yang selalunya cenderung ke arah tidak baik.

Tapi adakah setiap orang punyai bekas kekasih ? Dan, adakah bekas kekasih itu boleh jadi kawan baik tanpa ada sekelumit perasaan cinta ?


Kebanyakkan orang akan jawab tak. Bagi saya juga TIDAK ! Mungkin sebelum bernikah boleh jadi kawan baik. Tapi apabila salah seorang sudah bernikah, cubaan untuk menjadi kawan itu boleh bertukar kepada kecurangan. Heh! Hati-hati ya...


" Hindari diri daripada kecurangan. Menganggu tunang orang lain pun dah kira berdosa, inikan pula isteri/suami orang. "


Seorang yang jujur tidak akan melakukan sesuatu yang mecurigakan tanpa pengetahuan pasangan. Wallahu a'lam...

1 comment :

  1. eep! betul!!! kecuali isteri atau suami tu tak kesah. bole bawak gaduh kalau slh sorg jeles. tp peliknyeee tayah la nk jd bestfriend da dgn ex kalau da berkawen.buat cari pasal je :) hihihi.

    ReplyDelete

TERIMA KASIH ! 

Copyright © 2014 HANIM MAHALI | Designed by @anneshah_