Blog ini adalah blog peribadi Miss Engineer. Segala yang ditulis dalam blog ini adalah pendapat penulis sendiri. Segala rujukan yang berkaitan akan dinyatakan (jika perlu). Penulisan dalam blog ini akan berubah-ubah mengikut situasi dan keperluan. Ada juga cerita santai tentang kehidupan penulis. Enjoy !

Jika ada salah silap harap dimaafkan. Semoga apa yang dikongsi dalam blog ini akan memberi manfaat pada semua pembaca.

16 June 2016

Jangan kejar Miss Engineer



Jauh...terbawa lukisan hatimu ....
Eh, tersalah bawa lukisan pula.
Lukisan hati simpan memolek, jangan bawa jauh jauh.
Nanti dikejar sendiri yang susah.


Sekarang pun sudah sedikit susah di'kejar' client.
Terpaksalah Engineer ni 'kejar' authorities pulak.




Antara contoh pelan lukisan dari pihak Civil & Structural Engineering Consultant.
(Abaikan segala contengan asing yang ada)



Kerja saya bukan sahaja perlu berurusan dengan mereka yang terlibat di tapak pembinaan atau berurusan dengan komputer di pejabat sahaja (macam kat pejabat tu takde orang pula).
Saya juga perlu pergi ke jabatan kerajaan untuk berurusan dengan orang yang menguruskan hal berkenaan projek. Saya juga perlu ke pejabat client untuk ambil atau hantar dokumen.

Bagi sesiapa yang suka berjalan atau berlari situ sana sini, agak sesuailah kerja engineer.

Sekejap di pejabat, sekejap di jalan, sekejap di tapak pembinaan, dan sekejap lagi ada di pejabat lain pulak. HeHeHe ...
Stamina kena kuat. Jalan laju bukan main, nak mengejar orang dan mengejar waktu. 
Dan juga lari daripada di'kejar'. Opss... Tersasul pulak.

Kadang rasa macam tak cukup panjang kaki nak melangkah...dan tak cukup udara untuk bernafas. Muka pun letih tercungap-cungap.

Pernah juga la berlari-lari comel. Mujur baik tak de jodoh nampak saya time tu. Boleh jatuh terjunam harga hantaran. Eh? Gurau je ...


Sebenarnya semangat dalam diri perlu kuat untuk terus gigih laksanakan tugas dalam apa jua keadaan sekalipun.
Saya memang tabik spring pada sorang kakak engineer ni. GIGIH !
Tengah pregnant plus tak sihat pun masih gigih laksanakan tugas sebagai engineer untuk ke situ sana sini. Lebih lebih lagi pada bulan ramadhan.



Doakan kami Jurutera akan terus gigih melaksanakan amanah yang diberikan kepada kami.
Terima kasih ...

1 comment :

  1. Wah...cik engineer rupanya, balas kunjung di sini yea.

    ReplyDelete

TERIMA KASIH !



 

Copyright © 2014 HANIM MAHALI | Designed by @anneshah_