Blog ini adalah blog peribadi Miss Engineer. Segala yang ditulis dalam blog ini adalah pendapat penulis sendiri. Segala rujukan yang berkaitan akan dinyatakan (jika perlu). Penulisan dalam blog ini akan berubah-ubah mengikut situasi dan keperluan. Ada juga cerita santai tentang kehidupan penulis. Enjoy !

Jika ada salah silap harap dimaafkan. Semoga apa yang dikongsi dalam blog ini akan memberi manfaat pada semua pembaca.

17 February 2011

SB bukan sekadar sahabat di alam maya

Assalamualaikum.... Salam sejahtera... Apa habaq hangpa semua? Sehat na. Lama tak updated blog. Rindu kat hangpa semua. Rindu nak hangpa baca blog kami la.... hehehe
Eh, pasai pa tetiba keluaq loghat utara ni? Pasai pa?
Ni kesan dari kejadian pelamin anganku musnah la ni. Nak kawen anak orang kedah tapi tak jadik. teeeetttt...

Lupakan pasal kesah silam yang gelap tu. Buka lampu bagi terang. Senang nak online facebook. Tak la meraba-raba nak cari kawan kat SB.

Ada sesiapa yang masih tak tau pasal SB ni ke? Alahai, ruginya kamu. SB ni singkatan untuk Sahabat Blogger

, group untuk bloggers kat facebook. SB ni tempat bloggers kenal sesama sendiri. Tak kesahla samada bloggers baru or lama. En. Ben Ashaari join jugak group ni tau. Irine Nadia Marcello pun. ^_^
Tiada tembok penghalang antara kami. Kami berkongsi idea, bertukar pendapat, bergelak tawa , semua kat group SB ni. Gelak kat depan laptop masing-masing erk... hehehe
Memang seronok melayan mereka kat SB ni. Semua ramah ramah belaka. Mereka bukan setakat  supporting kat dalam dunia maya tu je, tapi kat luar jugak. Eh, camne saya tau? Alahai, mesti la saya dah pernah jumpa mereka. Group SB ni memang sangat aktif wokey. Ada saja gathering yang akan berlangsung. Tak kirala kecik ke besar. 

Baru-baru ni (15 Febuari 2011) pun SB ada buat gathering kat Shah Alam. First time tu join. Penglibatan tanpa dirancang.
Semuanya berlaku secara tetiba. Entah macam mana malam sebelum kejadian saya duk berbalas komen kat SB, saya jumpa dua bloggers dari Kuala Selangor. Terus plan nak pergi. Dua bloggers tu adalah munira and aira.

Memang agak kekok nak jumpa orang yang tak pernah kenal secara live. Tapi apa kesah, redah aje la. Nak difikirkan segan nak jumpa, sampai bila tak dapat nak jumpa live. Beza berbalas komen kat SB dengan jumpa live ni. Ada yang sangat sangat ramah dalam SB, tapi bila jumpa mak ai....malu mengalahkan anak dara... Opsss... Padahal yang taip ni pun sama. Tapi sah sah memang saya ni anak dara. lalala

Aktiviti masa gathering tu memang sangat happening. Berkayak, makan-makan, wall climbing, flying fox.... Semua tu saya tak join kecuali makan. hehehe

Penat gila nak habiskan double prosperity burger.
Rasa nak muntah kejar yang lain.
Makan laju gilos *padahal saya yang makan lambat*
< dari kanan Ijam Ismail, Aqu Api, Hanim Mahali >


Lepas gathering tu , saya, munira, Ijam, Aizuddin, and Taufiq pergi karok kat PAS ( Plaza Alam Sentral).
Memang kerja agak gila la masa tu. Baru first time jumpa dah boleh ngam terus g karok.
Dah la tu pertama kali saya karok dengan boyz. Tak percaya yang pergi karok tu saya. hehehe

Tu dia bila dah start nyanyi terus tak perasan mak mertua lalu. hehehe
Dia menyanyi boleh sampai meleleh air mata.
Tak percaya?
P tengok video dia kat sini



Sebelum semua berpecah ke destinasi masing-masing, kami semua sempat mengabadikan kenangan bersama.



21 comments :

  1. ala bestnya dapat gathering . sb memang best . hehe

    ReplyDelete
  2. bestnya..nkak...tpi xdpt g..jauh... join g

    ReplyDelete
  3. hanim = yaka..tak pernah karok ngn laki..adoy2..tpi, awat leh jadi gila2 jugak..kahkahkha..best kan..nex time, kita p lagi...actly, nice berjumpa korng suma...serius..sebelum nie, klu ada yang tak kenal, aku karok secara sopan..tiba2 ngn korng, dah mkn 1 taun kenal..TQVM hampa suma..ihihih

    ReplyDelete
  4. DIN ; ape hampa? xsuke cakap xsuke. HAHA

    AKAK ; best jugak. thanx sebab bawak i pergi dan balik dengan selamat :) best lepak sesama. next time g men bowling plak k, :)

    ReplyDelete
  5. bestnyer...jelez la plak tak dapat join haritu... :)

    ReplyDelete
  6. @anne
    hehehe... memang best sangat...

    @bella
    tak pe...bakal ada gathering seterusnya yang akan menyusul di lain-lain kawasan...sabar erk...akan tiba jugak rezeki nak p tu.

    @muhamamadnuraizuddin
    hehehe...kelakaq la hang..hang sopan...?rasa geli anak tekak...buweeekkk

    @muniraksasa
    wokey, next time kita keluaq enjoy lagik...

    @Ijam Ismail
    hamboi... suka sangat... ;P

    @nizam
    tak pe...join yang lain pulak... ^_^

    ReplyDelete
  7. @syedgraphix
    Tak reti karok? Alahai, bantai je... Sedap tak sedap belakang kira... hehehe

    @akmalhilmi
    ko tak cam aku...*debush2*
    terang terang gambar perempuan tu aku...chet!!!

    ReplyDelete
  8. best2...huhu memang dak2 sb x sombong..even kite pun baru je join hari 2..ade gak la menegur..tapi sb terlalu laju untuk saya catch up..huhu lom sempat abes bace komen n reply da ade komen baru --!

    ReplyDelete
  9. la..bestnye..tak tau pulak ade SB..myhatiku sgt ketinggalan neyh..aha:D
    kte wat reunion sendiri la..hehe

    ReplyDelete
  10. folo & BW..

    meh la jenguk belog ai..

    salam kenal!(^_^)

    ReplyDelete
  11. aku tak join pun SB huhuhu haritu first time tau SB tu ape. HHHAHAHAHAHHAHA

    ReplyDelete
  12. waaaahhhh..seronoknye dapat gather2...

    ReplyDelete
  13. name aku tak de link pon..
    =.='..
    btw nice to know u la..^^

    ReplyDelete
  14. @misz sheyla
    memang semua ramah2. Tu pasal la timeline laju bebeno

    @myhatiku
    hehehe... boleh2...

    @puteri bt ahmad
    join la kak... besh sangat... ^_^

    @yanie budak gebu
    belum terlambat lagi... jom join

    @noremy bte ahmad
    salam perkenalan

    @iniialahaku
    hehehe...buat keputusan mengejut.Tak sempat nak post event kat blog.

    @akmalhilmi
    tak kesah la...

    @sickchild
    dah tau tu boleh la join... besh... ^_^

    @embun pagi
    memang seronok... lalala

    ReplyDelete

TERIMA KASIH !



 

Copyright © 2014 HANIM MAHALI | Designed by @anneshah_