Blog ini adalah blog peribadi Miss Engineer. Segala yang ditulis dalam blog ini adalah pendapat penulis sendiri. Segala rujukan yang berkaitan akan dinyatakan (jika perlu). Penulisan dalam blog ini akan berubah-ubah mengikut situasi dan keperluan. Ada juga cerita santai tentang kehidupan penulis. Enjoy !

Jika ada salah silap harap dimaafkan. Semoga apa yang dikongsi dalam blog ini akan memberi manfaat pada semua pembaca.

31 October 2010

Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza yang mengancam

Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza .... I'm coming .... Terasa seperti suaranya memanggil manggil bila perut mula berlagu dondang sayang . Sudah terbayang cheese yang mengancam . Tak sabar ni . Mana pulak Pizza Hut di Bukit Raja Shopping Centre . Beginilah rupanya bila 6 tahun meninggalkan Selangor . Lebih banyak berjalan jalan di Batu Pahat . 


Hati terus melonjak bila nampak nama tulis Pizza Hut . Jalan punya jalan sampai ke hujung tak nampak pintu masuk ke Pizza Hut . Terus keluar mencari pintu Pizza Hut . Sekali masuk tengok rupanya nak ke Pizza Hut kena lalu KFC . Cheh !


Cepat cepat cari port nak melahap . Dah terluir tengok orang makan Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza . Port baik punya . Sudut tepi . Boleh nampak pemandangan luar . Sambil menayang nayang pada orang di luar . Cheh , tak  se no oh .


Lihat itu . Tak sabar nak order . Cepat tekan call. Sekali tekan tak datang . Haih , cepatlah datang take order. Pizza tu datang memanggil namaku . teheee...
Tekan lagi . Cheh , baru nak datang . Senyum tahan air liur .

A few minute later , Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza datang . Tetiba .....

 *gabungan 6 cheeses sangat mengancam*

 hilang satu keping .  Mana hilang ? Rupanya ....

 dia di sini .... Cheh !

Saya tak mau lepaskan peluang menikmati pizza yang mengancam .
 Yummy Pizza .
Macam macam cheese ada .



 Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza sangat sedap , terasa nak lagi .




Gabungan 6 cheeses yang menjadikan Pizza ni luar biasa :


Parmesan cheese is a hard dry white Italian cheese that stores well. 
It has a particularly buttery, salty taste .

+

Mozzarella cheese is a sliceable curd cheese originating in Italy .
Mozzarella cheese is made from water buffalo milk .

+

Romano cheese is a type of cheese that is known for being very hard, salty and sharp. 
It is usually grated.
It is different from normal cheeses because it requires more milk per pound, 
most water being lost in the creation process .

+
Cheddar cheeses were originally made in England . 
Cheddar cheese is a relatively hard, pale yellow to off-white, and sometimes sharp-tasting cheese
It is shaped like a drum, 15 inches in diameter, with natural rind bound in cloth. 

+

Provolone is an Italian cheese that originated in Southern Italy, 
where it is still produced in various shapes as in 10 to 15 cm long pear, sausage, or cone shapes.
It is traditional, creamery, stretched, curd cheese .

+

Monterey Jack is an American semi-hard cheese made using cow's milk.
Monterey Jack cheese has a high moisture content, melts easily, and has a bland, buttery flavor.







Rugi tak dapat menikmati Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza yang mengancam ni . Sesiapa yang tak rasai kesedapannyaa silalah pergi ke Pizza Hut berdekatan .





I’m crazy about Cheeeeeeeeeeeeeeeeeese!

 

5 comments :

  1. Br je makan dominos semalam..nyumnyum...hihihiiii

    ReplyDelete
  2. sama hari menikmati pizza yang sedap tu ... hehehe...

    ReplyDelete
  3. Salam...

    Sedapppp tuuu...nyum nyum nyum... Dah lama mama takwat pizza. Tingin lak ...nak pi cari bahawan wat pizza...

    ReplyDelete
  4. nak pizza jugak..
    n way..
    happy belated bday twin...

    ReplyDelete

TERIMA KASIH !



 

Copyright © 2014 HANIM MAHALI | Designed by @anneshah_