Blog ini adalah blog peribadi Miss Engineer. Segala yang ditulis dalam blog ini adalah pendapat penulis sendiri. Segala rujukan yang berkaitan akan dinyatakan (jika perlu). Penulisan dalam blog ini akan berubah-ubah mengikut situasi dan keperluan. Ada juga cerita santai tentang kehidupan penulis. Enjoy !

Jika ada salah silap harap dimaafkan. Semoga apa yang dikongsi dalam blog ini akan memberi manfaat pada semua pembaca.

08 November 2010

1 2 3



Sejak kecik dengar orang tua tua duk bilang siji loro telu papat ....
Masa tadika mula kenal satu dua tiga empat .....
Bila masuk darjah satu bunyinya dah jadi one two three four ....
Masa kat universiti belajar pulak ichi ni san yon ....


Apa pun bahasa yang kita belajar semuanya adalah benda yang sama , tetap 1 2 3 4 .....
Adalah sangat beruntung bagi mereka yang belajar banyak bahasa .
Sebenarnya saya nak kongsi ilmu bahasa jepun untuk kiraan 1 2 3 4 .... Jom belajar ...




1
いち
ichi

2
ni

 3
 
san
 
 4
yon

5
go

6
roku
 
7
nana

8
hachi

 9
kyu

 10
jyu




Tetiba tang no 9 and 10 dah tak ada tulisan jepun . dah tak ingat camne nak eja . Shitsurei ....
kene study balik . teeheehe.... sesiapa yang tahu boleh lah bagi ... ^_^




1 comment :

TERIMA KASIH !



 

Copyright © 2014 HANIM MAHALI | Designed by @anneshah_